Sõna konsolidera tõlge rootsi-soome

  • yhdistääAnnan varauksellisen tukeni komission hankkeelle, jonka tarkoituksena on yhdistää olemassa olevat 21 asetusta kokonaisuudeksi. Jag kommer oreserverat att stödja kommissionen för att konsolidera de nuvarande 21 förordningarna.On viisaampaa rajoittaa ja yhdistää EU:n lainsäädäntöä, jotta sen käsittely olisi helpompaa. Det är klokare att begränsa och konsolidera Europeiska unionens lagstiftning så att den blir lättare att hantera.Kyse ei ole siitä, että olisimme sidoksissa teollisuuteen, vaan siitä, että se oli paras tapa yhdistää molemmat lähestymistavat. Anledningen är inte att vi har begränsats av industrin. Det var helt enkelt det bästa sättet att konsolidera båda strategierna.
  • lujittaaSitä varten on kuitenkin välttämätöntä lujittaa euroa. Men därför är det nödvändigt att konsolidera den.Schengen-aluetta pitäisi siis vahvistaa ja lujittaa entisestään. Schengenområdet bör därför konsolideras och stärkas ytterligare.Uutta instituutiota eli Afrikan unionia on tarpeen vahvistaa ja lujittaa. Den nya institutionen Afrikanska unionen behöver nu förstärkas och konsolideras.
  • vahvistaaSchengen-aluetta pitäisi siis vahvistaa ja lujittaa entisestään. Schengenområdet bör därför konsolideras och stärkas ytterligare.Uskon, että tästä näkökulmasta meidän pitäisi vahvistaa tämän keskustelun tulos parlamentin äänestyksessä. Jag anser att vi mot denna bakgrund bör konsolidera denna debatt med en omröstning i kammaren.Meidän on aika vahvistaa talouttamme ja kilpailukykyämme. För vår del är det nu dags att konsolidera vår ekonomi och vår konkurrenskraft.

Populaarsed tõlked

Parimad sõnaraamatud

Sõnaraamat

Tõlked soome keelest inglise keelde, rootsi keelest soome keelde ja üle 20 teise keelde

Sõnaraamat on tasuta internetsõnaraamat. Tõlked üle 20 keeles. Kasuta arvutil, telefonil või tahvelarvutil!

Kasutustingismused   Küpsised   Võta ühendust

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaSuomeksi

Mindmax
Sisu põhineb Wiktionaryn artiklitele.
Materjal on kasutatav Creative Commons Attribution-ShareAlike lisentsiga.
© 2004-2023 Sõnaraamat