Sõna esikuva tõlge soome-rootsi

 • förebilden
  Jag tror att det europeiska ekonomiska området är en bra förebild.Uskon, että eurooppalaisen talousalueen esikuva on hyvä esikuva. Då skulle Europeiska unionen bli en verklig förebild på området.Silloin Euroopan unioni olisi todellinen esikuva tällä alalla. Europa är en förebild för demokrati och respekt för mänskliga rättigheter.Euroopan unioni on demokratian ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen esikuva.
 • föredömeenVi vidhåller därför att Indien är ett föredöme i fråga om kulturell och religiös mångfald.Vakuutamme siis, että Intia on kulttuurisen ja uskonnollisen moniarvoisuuden esikuva. Mina damer och herrar! Europeiska unionen är ett föredöme för övriga världen.Hyvät parlamentin jäsenet, EU on esikuva maailman muille alueille. Det vore naturligare att ha klassens bästa elev som föredöme - så var det när jag gick i skolan.Olisi luonnollisempaa, että luokan paras oppilas olisi muiden esikuva - niin asia oli silloin, kun minä kävin koulua.
 • exempelett
  Det är ett exempel som vi skall ta till oss.Se on esikuva, joka meidän tulee omaksua. Också här handlar det om att föregå med gott exempel.Myös tässä tapauksessa kasvatuksella annetaan esikuva. Yemen fungerar som ett exempel i regionen.Jemenillä on esikuva-asema kyseisellä alueella.
 • idolen
 • monsterett
 • mönsterett
  Även om den sudanesiska regimen inte är något mönster i fråga om demokrati skulle det vara fel att tillgripa våld för att lösa konflikten.Vaikka Sudanin hallitus ei varmasti ole demokratian esikuva, olisi väärin turvautua voimankäyttöön konfliktin selvittämiseksi. Jag stickade tröjan enligt mönstret.Det blev ett mönster för hela vår verksamhet.

Sõna esikuva tähendused

Populaarsed tõlked

Parimad sõnaraamatud

Sõnaraamat

Tõlked soome keelest inglise keelde, rootsi keelest soome keelde ja üle 20 teise keelde

Sõnaraamat on tasuta internetsõnaraamat. Tõlked üle 20 keeles. Kasuta arvutil, telefonil või tahvelarvutil!

Kasutustingismused   Küpsised   Võta ühendust

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaSuomeksi

Mindmax
Sisu põhineb Wiktionaryn artiklitele.
Materjal on kasutatav Creative Commons Attribution-ShareAlike lisentsiga.
© 2004-2023 Sõnaraamat